Blog

A szemüveg tisztítása és ápolása: Hasznos tippek és termékek

Szemüveg higiénia - szemüvegtisztító kendő

Szemüvegesként elengedhetetlen, hogy karban tartsuk a szemüvegünket, gondot fordítsunk az alapos tisztításra. Ha, azt szeretnénk, hogy sokáig jó állapotban maradjon a szemüvegünk, akkor érdemes minden használat előtt szemüvegtisztító kendő segítségével megtisztítani. Bőrünk természetes módon zsíros valamennyire, ezért szemüveg igazgatás közben könnyen ujjlenyomatossá tehetjük a lencsét, ami elég zavaró tud lenni, akadályoz a tisztán látásban. Különösen nyáron, amikor megizzadunk a melegtől, akkor kell igazán figyelni, hogy szemüveg tisztító, akár folyadék formájában is legyen nálunk.

A kristálytiszta látás titka: Hatékony szemüveg tisztítási módszerek

Úgy fogjuk, hogy ne görbüljenek meg a szárak. Ez nagyon fontos, velem előfordult már, hogy törölgetés közben figyelmetlen voltam és a szemüvegem bánta.  ATop clean szemüvegtisztító mikro szálas szemüvegtisztító kendő, amit kifejezetten emiatt vettem, jó célt szolgál, mindenhová magammal viszem. Próbáltam már ruhaujjal takarítani, de kevésbé tűnt hatékonynak, meg is karcoltam vele a lencsét. Léteznek egyszer használatos nedves törlőkendők is, én a mikrofiberre szavaztam, amihez vettem szemüveg tisztító sprayt. Ez egy apró flakonban elfér, amivel ha ráfújok a duplán összehajtott tisztító kendőre le tudom törölni a lencsét. Azért nem közvetlenül a lencsére fújok, hogy ne folyjon be a szemüveg tisztító spray a pici csavarlyukakba. Időnként a szemüvegkeretet és a papucsokat is megtisztítom langyos vízzel.

Hogyan tartsa meg a szemüvegét tisztán és foltmentesen

Ha, szeretnénk, hogy hosszú életű legyen a szemüvegünk, a rendszeres tisztítás, ápolás mellett vigyáznunk kell, hogy az arra káros vegyszerekkel semmiképp ne érintkezzen. Hajlakkozás, parfümözés közben például érdemes levenni a szemüveget. Félévente, évente ajánlott egy alaposabb ultrahangos szemüvegtisztítás, amit látásellenőrzés során, vagy otthon saját készülékkel is megtehetünk. A tisztítás a kórokozók elkerülése miatt is szükséges. Naponta többször érintjük meg a szemüvegünket, ezáltal szabad utat adunk a baktériumoknak, ami a járvány elterjedése óta különösen fenyegető lehet. Szemüvegtisztító kendő és szemüveg tisztító spray segítségével eltávolíthatjuk a szennyeződéseket, zsíros foltokat, és ujjlenyomatokat a lencsénkről, ami akadályozna a látásban. Szemüvegtisztító szemüveg kiegészítők kaphatók optikusoknál, szemüveg boltokban. Szemüvegünk tisztításakor ügyeljünk arra, hogy ne maradjon krémes, olajos, esetleg ételtől zsíros a kezünk. Mossunk kezet, és ha szárazra töröltük, a szemüvegtisztító kendő és a szemüveg tisztító spray segítségével szedjük le a lerakódott port, foltokat. Körkörös mozdulatokkal egyenletesen folt- és koszmentessé varázsolhatjuk a lencsét. Napszemüvegek esetében ugyanolyan fontos a rendszeres ápolás, hogy ne legyen maszatos az eszközünk. Ahhoz tehát, hogy meghosszabbítsuk szemüvegünk életét, gyakran kell tisztítani, elővigyázatosan, a megfelelő szemüvegtisztító kellékekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük