Blog

Szemüveg kiegészítők gyerekeknek

Gyerek szemüveg kiegészítők

Gyermekek számára is ajánlott a rendszeres látásvizsgálat már egészen pár hónapos kortól, hogy meggyőződjünk róla, hogy látásuk rendben van és szemük egészséges. A szemüvegre való rászoktatás időigényes, türelem kell hozzá, bár ha több hét alatt nem sikerül, valószínűleg nem a megfelelő szemüveget választott. Komfortos és méretben is a gyermek arcához passzoló szemüveget találni nem mindig egyszerű feladat. Ha, például folyton lecsúszik az orráról, érdemes lehet az optikusnál megnézetni, mert később is csak gondot fog okozni, ha a szemüveg nem segíti a gyereket a látásban, hanem inkább akadályozza. Ajánlott szemüveg kiegészítőkkel javítani a szemüveg kényelmetlen helyezkedésén.

Milyen hasznos kiegészítők vannak gyerekeknek a szemüveghez?

Miután kiválasztottuk a megfelelő szemüveget a gyermekünknek, érdemes lehet körbenézni, hogy van-e hozzávaló szemüveg zsinór, ugyanis ez hasznos lehet, hogy kevésbé hagyja el a szemüveget a gyerek. Vannak kifejezetten gyerekeknek való szemüveg kiegészítő szettek, vagy akár külön-külön is megvehetjük magát a gyerek szemüveg láncot és a gyerek szemüveg stoppert. Ezek a kiegészítők kisebb méretűek, mint a felnőtteknek szánt változatok. A szemüveg nyakbaakasztó kiválóan alkalmas arra, hogy erősebben rögzítse gyermekünk fején a szemüvegét, akár aktívabb mozgás, játék, vagy sportolás közben is. A szemüveg stopper a szemüveg szárra helyezve a fülhöz rögzíti a szemüveget. Ezek anyaga általában szilikon, ami rugalmas és a helyén tartja a szemüveget így a szilikon szemüveg stopper kényelmes viseletet biztosít a gyerekek számára.

Szemüveg kiegészítők, hogyan könnyítik meg a viselést?

A szemüveg viselése sokszor bosszantó lehet, különösen a gyerekek számára, hiszen ők még szabadabban látják a világot, nincs türelmük a folytonos szemüveg igazgatáshoz. Jól jöhet, ha mozgékonyságukban, kíváncsiságukban nem akadályozza őket, az hogy rosszul látnak, vagy nyűglődnek a szemüveg csúszkálása miatt. A szemük romlása fejfájást is okozhat, ezért mindenképp fontos, hogy a megfelelő szemüveghez megfelelő szemüvegzsinór kiegészítőt válasszunk. Ez a flexibilis pánt alkalmas benti és kinti játékokhoz egyaránt, például futáshoz, focizáshoz, kosarazáshoz stb.

A szemüveg stopper a szárakon helyezkedik el, és a fülnek támaszkodva rögzíti az eszközt, így nagyobb stabilitást tudunk elérni. Több színben elérhető, így könnyen variálhatjuk gyermekünk ruházatához illően. Csomagolt szemüveg stopper szett

Hogyan akadályozzuk meg a szemüveg lecsúszását? Ha le is hajtja a gyermek a fejét, a szárakra helyezett szemüveg stopper vertikális elhelyezkedése megakadályozza a szemüveg leesését, a keletkező súrlódás pedig a lecsúszást gátolja. Úgy is dönthetünk, hogy az optikusnál meghúzatjuk a szemüveget, ha nem tart rendesen, viszont így nyomhatja a gyermek fejét, és valószínűleg többször vissza kell majd menni újra megnézetni.

Amikor szemüveget vettem a kislányomnak még nem láttam szükségét a szemüvegzsinór vásárlásának, viszont több alkalommal jelezték az óvodában, hogy majdnem összetört a szemüveg, mert lecsúszkált a gyerek fejéről. Egyik gyerek anyukája ajánlotta a szilikon szemüvegpántot, és a stoppert. Vettem is különböző színekben, nem volt túl drága, aranyos és a gyerek is szereti, nem piszkálja már azóta a szemüveget. A hétköznapokra találtam egyszerű pamut anyagút, de van mindenféle gyöngyös, csillogós, állatformás, amit csak a gyerek szeme megkíván.

A szemüveg viseléséhez tehát ajánlott mindenféle színes kiegészítő pántot, stoppert beszerezni. Amellett, hogy a gyerekek is imádnak belőlük válogatni, különlegesebbnek érezhetik magukat, mert egyediek és segítségükkel a szemüveg viselés is biztonságos és kényelmes.