Blog

Szemüveg alkatrészek, melyek a kényelmes viselést segítik

Szemüveg kiegészítő, orrtámasz

A megfelelő lencse mellett a szemüvegünk formája és arcunkhoz való illeszkedése meghatározó lehet a tartós viselés megkönnyítéséhez. Ahhoz, hogy hosszú távon is kényelmes viseletet biztosítson a szemüvegünk, oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelően illeszkedjen az arcunkra, ne mozduljon el, ne nyomjon, ne okozzon kellemetlenséget a hordása, hiszen épp az ellenkezője a cél. Ahhoz, például, hogy az orrunkon kényelmesen helyezkedjen el a szemüveg, egy komfortos szemüveg orrtámasz nagy segítség lehet. Emellett a szemüvegkeret, a lencse, a csavarok állapota nagyon fontos.Szemüveghez orrtámasz

Milyen fajta szemüveg alkatrészek segítik az illeszkedést?

Szemüvegünket több szemüveg csavar tartja egyben, a szemüveg papucs pedig az orrunkon tartja a szemüveget. Ha, a szemüveg papucs elég puha, ahhoz, hogy ne irritálja a bőrünket, és papucsot tartó drót és csavarok kifogástalanul illeszkednek, akkor elvileg a kényelemmel nem kellene, hogy gond legyen.

Mindenféle szemüveg kiegészítő beszerezhető optikusoknál, szemüveg boltokban. A puha szilikon orrtámasz megakadályozza, hogy az orrnyergünket megnyomja a szemüvegkeret és a helyén is tartja, ha pontosan be van állítva. Ha, a két szemüveg orrtámasz túl távol van egymástól, akkor nem tart és lecsúszhat a szemüveg, ha pedig túl szorosan helyezkednek el, akkor fájdalmat okozhatnak. Érdemes látás vizsgálat során megigazíttatni ezeket, hogy megfelelő szögben álljanak a papucsok.

Hogyan segítik a szemüveg alkatrészek a kényelmes viselést?

Ha, a szemüveg csavarok rendesen meg vannak húzva, nem lazák, a szárakat összeillesztik a lencsét tartó kerettel, akkor nem kell attól félnünk, hogy esetleg szétesik a szemüveg. Rendeltetésszerű használat esetén alapvetően a szárak, a keret, nem görbül meg. Előfordulhat azonban, hogy sok használat után meglazulnak a csavarok, emiatt szükség lehet új behúzó csavarra.Szemüveg behúzócsavar

Ez a szemüveg alkatrész nagy kiszerelésben is megvásárolható, hogy ne kelljen újra és újra megvenni külön a csavarokat, ha valamelyikkel gond lenne. Ha, a szemüveg csavar meglazul, lecsúszhatnak a szárak, ezt egy mini csavarhúzóval magunknak is meghúzhatjuk. A szemüveg papucs szintén csavarral rögzül a kerethez, amit a papuccsal ellátott szemüvegekhez egy vékony drót segítségével illesztenek egymáshoz.

A napszemüvegem papucsa időnként elmászik a helyéről, volt, hogy kilazult benne a csavar. Egy idő után nagyon zavart, hogy folyton igazgatnom kellett. Főleg sétálás közben, amikor mentem valahova, és semmi másra nem tudtam figyelni, csak arra, hogy éppen megint leesik a fejemről a szemüveg. Az optikus, akihez elvittem, hosszas hümmögés után megállapította, hogy bizony ki kell cserélni a papucs csavarokat. Néhány perc után a kezembe vehettem az újonnan összerakott napszemüveget és hazafelé már észre sem vettem, hogy nem is nyúlok hozzá. Csak utólag tűnt fel, hogy mennyit számít, hogy megfelelően illeszkedik az arcomra.

A kényelem tehát létfontosságú nem csak amiatt, hogy jobban érezzük magunkat szemüveg viselés közben, hanem amiatt is hogy a hordása ne akadályozzon minket hosszútávon a mindennapi tevékenységeinkben és hosszú életű legyen a szemüvegünk.