Blog

A szemüveg kiegészítők szerepe a hatékony munkavégzésben

Kékfényszűrő szemüveg kiegészítő

A szemüvegek elsősorban látásunk javítására szolgálnak, de manapság rengeteg különböző stílusú keret és számtalan hasznos és esztétikus szemüveg kiegészítő közül válogathatunk. Mint például szemüveglánc, nyakba akasztó vagy szemüveg előtét. Így a szemüvegünk nem csak hasznos, de esztétikus kiegészítője is lehet megjelenésünknek.

Munkavégzés a digitális világban: milyen kihívásokat tartogat a szemünkre nézve?

A mai modern, digitális világban gyakran kell valamilyen kijelzőt néznünk. Legyen az a telefonunk, vagy egy monitor. A munka világában már általánosan jellemző, hogy az emberek számítógépek, monitorok, telefonok segítségével dolgoznak. Ez jelentősen megkönnyíti a munkavégzést, viszont szemünknek fokozott igénybevételt jelent. A mesterséges kék fény hatására szemünk hamarabb elfáradhat, a szemszárazság pedig rontja a látás minőségét és a komfortérzetet. Kényelmetlenséget jelenthet, ha például közelre, így a monitorhoz szükségünk van szemüvegre, viszont távolra jól látunk, így a szemüvegünket le és fel kell vennünk folyamatosan.  Ezekre a problémákra jelentenek megoldást a különböző szemüveg kiegészítők, melyek fokozzák komfortérzetünket, ezáltal hatékonyabbá teszik a munkavégzést.

A kékfény szűrő fontosságaKékfényszűrős előtét

Szemünk egészsége és komfortérzete a legfontosabb, így érdemes lehet beszereznünk egy kékfényszűrős szemüveg előtétet, amennyiben munkánk jelentős részét számítógépen kell végeznünk. A kékfényszűrő képes kiszűrni a digitális kijelzőkből érkező kékes fényt. Miért jó ez szemünknek? Mert így nem szárad ki, nem fárad el a szem, általánosságban magasabb komfort érzet biztosítható a szemünknek, ezáltal nekünk, így hatékonyabbá válhat munkavégzésünk.

Praktikus és egyedi: a szemüvegláncok

Hasznos és egyben esztétikus szemüveg kiegészítők közül is válogathatunk, hogy egyedibbé, stílusosabbá tegyük megjelenésünket. A nyakba akasztható szemüvegláncok rendkívül praktikusak, ha nincs minden helyzetben szükségünk a szemüvegünkre, de fontos, hogy mindig kéznél legyen. Nekem is számos front-office dolgozó munkatársam van, akiknek a monitorhoz szükségük van szemüvegre, mert közelre nem látnak jól, viszont mivel távolra nincs szükségük szemüvegre, amint belép egy ügyfél, le kell venniük, hogy jól lássák őt. Ez gyakran oda vezet, hogy nem találják, hova tették le hirtelen a szemüveget, az papírok alá keveredik, de olyan is előfordult, hogy egy hirtelen mozdulattal lesodorta a szemüveget az asztalról munkatársam, ami emiatt eltört. Ezeket a problémákat könnyen kiküszöbölhetjük egy szemüveg zsinórral, hiszen egyszerűen csak le kell vennünk a szemüveget, és az nem esik le, nem keveredik el, mindig kéznél lesz. Nagy választékban elérhetők szemüveg láncok, így mindenki megtalálja a stílusához passzoló darabot, így nem csak megkönnyíti a hétköznapjait és a munkavégzését, de egy esztétikus kiegészítővel fel is tudja dobni megjelenését.

A szemüveg kiegészítők segítenek a komfortérzet fenntartásában

Szemünk egészségére úgy is tudunk vigyázni, hogy közben megjelenésünk is stílusos maradjon. Akár kékfény szűrős szemüveg előtétet és szemüvegláncot egyszerre is használhatunk, így növelhetjük az általános komfortérzetünket, miközben óvjuk szemünket a fáradástól, kiszáradástól.