Blog

Polarizált szemüveg előtét előnyei

Szemüveg előtét

Polarizált szemüveg előtétek fontossága nyáron

Az év minden szakában hasznos szemüveg kiegészítő a polarizált előtét, de nyáron ez különösen igaz. Hiszen nyáron sokkal több a napsütéses órák száma, mint bármikor máskor, ráadásul ilyenkor nem csak sokat süt a nap, de erősen is. Éppen ezért, ha az év többi szakában nem fordítunk extra figyelmet a szemünk fényvédelmére, legalább a nyári időszakra érdemes beszerezni egy előtétet. Hiszen a polarizált előtét képes a párhuzamos napsugarakat blokkolni, ezzel hozzájárul a magasabb komfortérzethez, hiszen senki nem szeret hunyorogni. Nem utolsó sorban kevesebb potenciálisan káros UV fény jut el a szemünkbe. Miért fontos ez? Mert a káros UV sugárzás akár károsíthatja is látásunkat hosszú távon.Polár előtét

Hogyan kell használni a szemüveg előtéteket?

Két féle szemüveg előtétet különböztetünk meg. Az egyik a ráakasztós változat, mely nem felhajtható. A másik pedig a csíptetős változat, ami felhajtható. Az életvitelünktől vagy az aktuális szituációtól függ, hogy nekünk melyik lesz a megfelelő. Nekem kétféle is van, mert helyzettől függ, hogy éppen melyik a praktikusabb. Az autómban tartok egy csíptetős polarizált előtétet, mert gyakran előfordul, hogy nappal szemben kell vezetnem. Ilyenkor rengeteget javít a látásomon egy polarizált előtét. Azért a csíptetőset használom autóban, mert előfordul, hogy gyakran és gyorsan változnak a fényviszonyok, és vezetés közben nem lenne biztonságos levenni majd újra feltenni egy ráakasztós előtétet. Egyszerűen felcsíptetem a szemüvegemre, mikor autóba ülök, és ha szükség van rá, egy egyszerű mozdulattal lehajtom. Így biztonságos marad a vezetés. Viszont ha gyalogosan közlekedek, csak bedobom a táskámba a ráakasztós előtétet, melynek fel-levétele így már nem jelent gondot, és mert engem zavarna, ha felhajtva ott lenne a szemüvegemen, miközben vásárolok, ügyeket intézek. Így ha bemegyek például egy üzletbe, egyszerűen leakasztom és elteszem a táskámba.

Mik a szemüveg előtét előnyei?Sárga polár szemüveg előtét

Mint arról már szó volt, az első és legfontosabb előnye, hogy védi a szemet az erős fénytől, javítja a komfortérzetet, sőt, bizonyos esetekben biztonságosabbá is teheti az életünket, például autóvezetés közben. További előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint egy dioptriás napszemüveg, így vásárolhatunk belőle töredék áron akár több félét is, hogy mindig passzoljon az öltözetünkhöz a előtétes szemüveg is. Emellett nem foglal akkora helyet, mint egy napszemüveg. Hiszen ha dioptriás napszemüveget használunk, akkor azt mindig cserélgetni kell, szemüvegtokot hordani magunknál, ami nagy helyet foglal, és macerás mindig elővenni és eltenni a szemüvegeket. Ellenben a polarizált előtét kis helyen is elfér, és nem kell levenni a szemüvegünket, egyszerűen csak rá kell erősíteni az előtétet. Amire kevesen gondolnak, hogy egy előtét a mechanikai sérülésektől is védi a szemüvegünket, hiszen egy plusz réteg kerül a drága és sérülékeny dioptriás lencse elé. Persze nem szeretnénk, ha megsérülne az előtét, de sokkal inkább, mint a látásunkat biztosító szemüveg.
Fontos tehát a szemünket óvni nyáron a napsütéses időben. Webshop-unkban különböző stílusú és kivitelű polarizált szemüveg előtétekből, szemüveg kiegészítőkből válogathatnak.