Blog

A szemüveg megfelelő tárolása, szemüvegtok használata

Szemüvegtokok

Mikor szemüveget vásárolunk, a figyelmünk gyakran arra összpontosul, hogy milyen keretet válasszunk mennyire vékonyított lencsével, hogy szükségünk van-e kékfényszűrőre vagy portaszító rétegre. Ezek mind nagyon fontosak a szemüvegvásárlásnál, de éppen ilyen fontos az is, hogy a szemüveg védelmére, a szemüvegtokra is gondoljunk.

Sokan a szemüvegüket egyszerűen az éjjeliszekrényükön vagy egy polcon tárolják éjszakára, vagy csak ott hagyják valahol a lakásban, például ha fürdenek. Nem gondolnánk, de a szemüvegek gyakran éppen a tulajdonosuk otthonában mennek tönkre, törnek össze. Ez azért van, mert otthon sokan nem gondolják, hogy bármi történhetne a szemüvegükkel, hiszen csak ők vannak ott, és vigyáznak rá. Ez a gyakorlatban sajnos nem mindig működik ilyen jól. Egy kellemetlen és költséges balesetet pedig egy megfelelő szemüveg tárolóval könnyen kiküszöbölhetünk.

Hogyan tároljuk a szemüveget otthon és út közbenSzemüveg védelme

Otthonunkban is számos helyzet fordulhat elő, melyben megsérül a látásunkat biztosító szemüveg. Például sokan két szemüveget használnak. Egyet TV nézéshez, egyet olvasáshoz. Ha ezt a két szemüveget csak úgy például egy asztalon tároljuk, könnyen előfordulhat, hogy valaki lelöki, és megsérül. Nem csak biztonságosabb, de praktikusabb is szemüvegtartót használni, hiszen ha két különböző színűt választunk a távoli és az olvasó szemüvegünknek, egyből tudni fogjuk, ha ránézünk, hogy éppen melyikre van szükségünk. Szerencsére a szemüvegtok ára nem magas, így nem fog gondot okozni többet vásárolni belőle. Nem beszélve arról, hogy sokszorosan megtérül az ár, ha megmenti szemüvegünket a töréstől.

Sokan a napszemüvegre nem vigyáznak annyira, mint dioptriás szemüvegükre. Vannak, akik csak a nyakukba akasztják, vagy beledobják a táskájukba, zsebre teszik, mikor bemennek egy zárt térbe. Pedig ezzel a lencse karcolódását, vagy rosszabb esetben összetörését kockáztatják. Elegendő lehet egy egyszerű puha tok is, a lényeg, hogy a sérülékeny lencsék védve legyenek. Nálam mindig van egy puha műbőr szemüvegtok, bárhova megyek, így mindig biztonságban tudom a kedvenc napszemüvegemet. Minden táskámban van egy ilyen puha napszemüveg tartó, ami nem foglal nagy helyet, de mindig kéznél van, ha szükségem van rá. A szemüveg tok ára nagyon kedvező, nem volt nagy kiadás, így minden táskámhoz vásároltam egy-egy megfelelő színűt, ami így illik a kiegészítőimhez. Nem csak hasznos, de esztétikus kiegészítő is.

Tippek a szemüveg védelmére nyaralás vagy utazás közben

Ne feledkezzünk meg a szemüvegtokról utazásaink során sem! Hiszen egy utazás alkalmával sokszor zsúfolt járművekben utazunk, poggyászaink egymás hegyén-hátán vannak. Ilyenkor bizony megmentheti szemüvegünket egy tartó, ami utazás során fokozottan fontos. Hiszen idegen helyen, esetenként idegen országban nem éppen egy optikában szeretné a legtöbb ember tölteni a vakációját, mert eltörött a szemüvege.

A megfelelő szemüveg védelem a szem komfortérzetének is a kulcsa

Aki szemüveges, tudja, milyen kellemetlen és veszélyes szemüveg nélkül lenni. Nem érdemes kockáztatni a biztonságunkat és nem mellesleg a pénzünket, hiszen a szemüvegtok ára sokkal alacsonyabb, mintha egy új szemüveget kellene csináltatnunk. Nagyobb biztonság és komfortérzetet biztosít mindenkinek egy-egy szemüvegtartó, legyen szó dioptriás vagy napszemüvegtokról.